Cikloturizam - uzbuđenje na kotačima

Vožnja biciklom u prirodi nameće se kao sjajno rješenje za ugodan i efektivan odmor. Turisti diljem Hrvatske sve više prepoznaju biciklizam kao odličan način rekreacije, ali i način na koji mogu istraživati prirodne i kuturne znamenitosti.

Ukoliko se odlučite biciklom upoznati prirodne i kulturne ljepote Slavonije, Baranje i hrvatskog Podunavlja obratite nam se za organizaciju vaše ture. Svaki program se kreira individualno po želji klijenta. Objede na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima gdje ćete jesti domaću i zdravu hranu, udoban smještaj kako biste ujutro odmorni nastavili putovanje. I sve to u društvu ljubaznih domaćina. Kako prolazite kroz vinorodno područje, po vašoj želji organizirati ćemo kušanje vina u nekim od mnogobrojnih vinarija ovog kraja.

Od nas isto tako možete dobiti potrebne informacije o mjestima gdje možete kupiti, unajmiti, popraviti ili opremiti bicikl.

 

Biciklističke rute

U gradu Osijeku se proteže gotovo 40 kilometara biciklističkih staza, posebno izgrađenih ili označenih na prometnicama i nogostupima. Ukoliko krećete iz Osijeka ili ste u proputovanju u nastavku vam navodimo biciklističke rute koje prolaze istočnom Hrvatskom.

Europska biciklistička ruta Euro Velo 6 kreće od Atlanskog oceana do Crnog mora i prolazi kroz grad Osijek. Kod nas je ta ruta poznata pod nazivom - Dunavska biciklistička ruta.

Dunavska biciklistička ruta dugačka je 138 kilometara. Počinje na graničnom prijelazu Duboševica u Baranji, a kod nas završava  na graničnom prijelazu u Iloku. Posebno je zanimljiva obzirom da prolazi slikovitim područjem Baranje, Parkom prirode Kopački rit, biciklističkim stazama grada Osijeka, ušćem Drave u Dunav u Aljmašu, erdutskim vinogorjem te Vukovarom I Ilokom.

U blizini Osijeka prolazi i biciklistička ruta Euro Velo 13, u Hrvatskoj  nazvana Dravska ruta (granica Slovenije – Varaždin –Hlebine – Donji Miholjac – granica Mađarske)

 

Ruta Panonski put mira: Osijek - Sombor 80 km, na području Baranje je razgranata ruta koja

prolazi kroz park prirode Kopački rit i čini alternativu ruti Dunav te je s njom povezana, odnosno dio je međunarodne rute EuroVelo 6. Dijelovi ove rute vođeni su po nasipima I vinskim cestama.

 

Ruta uz dravski nasip Donji Miholjac - Belišće - Beremend, Ivanovac - Antunovac - Osijek - Pečuh,

Drava bike tour, Trnava (uz vinsko-turističke ceste).

Cikloturizam - uzbuđenje na kotačima

Zainteresirani ste za putovanje? Pošaljite upit za rezervaciju

  Putovanja - Sve