Dunavska priča

Ponuda uključuje:

 • Smještaj u dvokrevetnim sobama u Domestic house Lola u Vukovaru sa doručkom,
 • Najam bicikala,
 • Večeru u Domestic house Lola uz piće dobrodošlice, čašu vina i desert,
 • Posjet ladanjskom imanju Principovac,
 • Ulaznicu u dvorac Odescalchi,
 • Obilazak Iločkih podruma uz stručno vođenu degustaciju vina,
 • Ručak u restoranu Stari podrum uz mesne i riblje plate uz čašu vina i desert,
 • Ulaznicu u Muzej vučedolske kulture,
 • Večera u vinogradskoj kući Goldsmith koja uključuje teletinu ispod peke, čašu vina i desert,
 • Ulaznicu u dvorac Eltz,
 • Stručno vođenje tijekom cijelog boravka,
 • Organizirani prijevoz tijekom cijelog boravka,
 • Pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Ponuda ne uključuje:

 • Troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (dodatna pića, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • Putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Program:

Petak

Check in u Domestic house Lola u centru Vukovara u poslijepodnevnim satima. Predlažemo laganu šetnju uz Dunav šetalištem koje se proteže od Luke do Mitnice i dugo je 2,5 km. Opcionalno možete besplatno iznajmiti bicikle u objektu i provozati se uz Dunav ili ostati u centru i popiti kavicu. Slijedi večera u ugodnom ambijentu restorana Lola koja može započeti čašicom rakije, a završiti finim vinom i desertom.

Subota

Nakon doručka organiziranim prijevozom i uz pratnju vodiča kreće se put Iloka. Nadomak Iloka posjetiti ćete ladanjsko imanje Principovac sa čijeg pejzažnog brežuljka puca pogled na cijeli Iločki kraj. Potom dolazite u Ilok, najistočniji grad u Hrvatskoj smješten na Dunavu. Grad je to duge povijesti čemu svjedoče brojni nalazi smješteni u dvorcu Odescalchi - Muzeju grada Iloka. Srednjovjekovna gradska jezgra, svetište, crkva i samostan sv. Ivana Kapistrana zajedno sa Dvorcem su povijesno značajne lokacije koje ćete obići. Ilok je još iz vremena starog Rima grad vinograda i vina. Davne 1899. godine u Iloku je utemeljena Kraljevska vinogradarska škola. Iločko vinogorje je poznato po vrhunskim vinima od kojih je najpoznatiji iločki traminac. Osim kod nas, poznat je i u cijelom svijetu i dio je vinoteke engleskog kraljevskog dvora. Slijedi obilazak Iločkih vinograda uz stručno vođenu degustaciju vina. Nakon što ste se ugrijali finim kapljicama i vjerojatno ogladnili odlazite na ručak u restoranu Stari podrum u kojem su na meniju riblje i mesne plate uz čašu vina i desert. Nakon ručka krećete put Muzeja vučedolske kulture koji će vas oduševiti na prvi, drugi i treći pogled svojom prepoznatljivom arhitekturom. Arheološki lokalitet Vučedol jedan je od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Europi i značajan lokalitet jedne kulture koja je u vrijeme eneolitika, u trećem tisućljeću prije Krista, zauzimala prostor današnjih dvanaest europskih zemalja. Smješten je na autentičnoj lokaciji Vučedola, ishodišta vučedolske kulture. Najpoznatiji izložak u muzeju je zasigurno Vučedolska golubica, keramička posuda s arheoloških iskopina na Vučedolu. Modelirana u obliku jarebice, postala je jedan od najprepoznatljivijih simbola grada Vukovara, u čijoj se blizini nalazi Vučedol. Nakon obilaska muzeja je odlazak na večeru u vinogradsku kuću Goldsmith koja se nalazi u srcu vinograda na najromantičnijoj mogućoj lokaciji. Za večeru predlažemo teletinu ispod peke uz čašu vina i desert. Povratak u hotel.

Nedjelja

Doručak i check out. Lagana šetnja jezgrom grada do dvorca Eltz u kojem je smješten gradski muzej Vukovara. Odlazak u poznatu gradsku slastičarnu na sladoled. Na povratku kući predlažemo posjet Vukovarskom vodotornju, simbolu stradanja i otpora grada Vukovara.

 

Moguće su izmjene smještajnih i ugostiteljskih objekata.

Dunavska priča

Zainteresirani ste za putovanje? Pošaljite upit za rezervaciju

  Putovanja - Sve