Vinceška u Baranji

Datum putovanja: 21. siječnja 2023.

Cijena po osobi: 60 € /452,07 kn

Mjesto polaska: Zagreb

Vrijeme polaska: 6:00 sati

Cijena uključuje:

  • prijevoz autobusom na relaciji Zagreb-Baranja i Baranja-Zagreb,
  • jedno noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi (mogućnost u trokrevetnim) na obiteljskom gospodarstvu,
  • obilazak i posjet vinskim podrumima,
  • stručni vodič,
  • jamčevina, osiguranje i troškove organizacije.

Cijena ne uključuje:

  •  troškove osobne prirode (piće, obroci, i sl.),
  •  doplatu za trokrevetnu sobu.

Program:

1. dan subota

Polazak iz Zagreba u 6:00 sati. Vožnja autobusom do Baranje, predviđeni dolazak je oko 11 sati. Smještaj na obiteljskom gospodarstvu. Nakon što ste se smjestili stručni vodič vas vodi u obilazak vinograda i vinarija. Kroz zanimljive priče o običajima, tradiciji, vinima i hrani početi ćete upoznavati Baranju. Tijekom obilaska vinarija moći ćete prizalogajiti slane i slatke domaće baranjske delicije. Po želji možemo vam organizirati ručak. Nastavak druženja uz fina vina, domaću gastronomsku ponudu i glazbu do kasno u noć.

2. dan nedjelja

Doručak. Polazak za Zagreb je u 11 sati. 

Nakon božičnih i novogodišnjih blagdana čeka nas dugački siječanj, za koji kažu da je najdepresivniji i najduži mjesec u godini. Kako vam i ove godine ne bi bilo tako vodimo vas na tradicionalnu Vincešku na istok Hrvatske gdje su smješteni najveći i najstariji vinski podrumi u Hrvatskoj. Vodimo vas u baranjsko vinogorje u Zmajevac, Suzu i okolna sela. Vinceška u Baranji obilježava se oko dana svetog Vinka 22. siječnja na način da nakon obilaska vinograda i krštenja trsa vinari otvore vrata svojih vinskih podruma, tzv. gatora koji su jedinstveni u svijetu. U gatorima i ulicama usječenim u brdo takozvanim surducima zabava traje do kasno u noć.

Uz vrhunska vina  baranjski vinari će se pobrinuti da nitko ne ostane gladan.  Kobasica i slanina pečeni na otvorenoj vatri, grah u glinenim ćupovima neizostavan su dio gastro ponude u vrijeme Vinceške. Biti će tu i domaćih kolača. Druženje uz fino vino, tradicionalne baranjske specijalitete i živu glazbu napuniti će vam baterije. S vama će biti stručni vodič koji će se pobrinuti da ništa ne propustite i da maksimalno uživate. Na vama je samo toplo se obući.

Dozvolite da vam dokažemo da je Happy travel kreator sretnih putovanja.

U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija ima pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja najkasnije 3 dana prije putovanja (manje od 45 putnika).

Vinceška u Baranji

Zainteresirani ste za putovanje? Pošaljite upit za rezervaciju

  Putovanja - Sve