Datum ažuriranja: 03. studeni 2022.

Turistička agencija Happy travel (u nastavku Happy travel ili mi, nama, naš itd.) prikuplja i obrađuje osobne podatke korisnika svojih usluga, poklanjajući pritom posebnu pažnju njihovoj adekvatnoj zaštiti. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na Vas kao fizičku osobu, a na temelju kojeg je Vaš identitet utvrđen ili se može utvrditi.

Molimo Vas da ovu Izjavu pažljivo pročitate kako biste se upoznali s načinom prikupljanja, obrade i zaštite Vaših osobnih podataka te pravima koja Vam pripadaju u pogledu Vaših osobnih podataka na temelju važećih nacionalnih i europskih propisa.


Voditelj obrade podataka
Voditelj obrade podataka je fizička ili pravna osoba koja prikuplja Vaše osobne podatke, određuje svrhe i načine njihove obrade te je odgovorna da se takvi podaci obrađuju na način koji je u skladu s važećim nacionalnim i europskim propisima o zaštiti osobnih podataka.

Happy travel u okviru svojeg poslovanja predstavlja voditelja obrade podataka, ovisno od okolnosti posla tijekom kojeg se vrši obrada podataka, pri čemu s Vašim podacima postupamo isključivo u skladu s važećim propisima te im osigurava odgovarajuću razinu zaštite i sigurnosti.
Određeni osobni podaci su nam neophodni za adekvatno i kvalitetno pružanje naših usluga. Ako iz nekog razloga nam ne želite dati Vaše osobne podatke, isto možete odbiti, no tada Vam možda nećemo biti u mogućnosti pružiti usluge za koje ste zainteresirani.

Vrsta osobnih podataka koje prikupljamo
Podatke koje nam dajete uključuju osobne podatke koje ste nam dobrovoljno dali u komunikaciji s nama putem telefona, elektroničkom poštom ili usmeno.

U svom poslovanju, možemo prikupljati i obrađivati sljedeće vrste Vaših osobnih podataka:

 • Ime i prezime
 • Spol i dob
 • Datum i mjesto rođenja
 • OIB
 • Adresa
 • Državljanstvo
 • Broj, datum i mjesto izdavanja identifikacijskog dokumenta
 • Broj telefona/mobitela korisnika usluge, roditelja/skrbnika za maloljetne osobe
 • E-mail adresa
 • Podatak o invalidnosti, trudnoći i posebnim stanjima i potrebama
 • Umirovljenički status/radni status
 • Vlastoručni potpis

Navedeno osobne podatke prikupljamo izravno od Vas ili od trećih osoba koja s nama sklapaju ugovor o korištenju naših usluga (primjerice tvrtke za skupna putovanja svojih zaposlenika). O vama ne prikupljamo informacije osim onih koje nam sami date kao korisnik naše usluge ili osoba koja plaća uslugu za nekog od korisnika usluge.

U vezi svake Vaše posjete našoj web stranici možemo automatski prikupljati korištenjem kolačića. Naše stranice koriste kolačiće kako bismo Vam osigurali što bolje korisničko iskustvo u pretraživanju. Za više informacija o kolačićima pogledajte www.gdpinformer.com/cookie-policy.com.  

Obrada osobnih podataka
Happy Travel prikuplja i obrađuje Vaše osobne podatke u različite dopuštene svrhe. U određenim slučajevima Vaši osobni podaci prikupljaju se uz Vašu privolu, dok u drugim slučajevima postoji zakonska ili druga osnova za njihovo prikupljanje.
Svrhe u koje prikupljamo i obrađujemo Vaše osobne podatke mogu biti sljedeće:
    • Sklapanje i izvršavanje ugovora o pružanju usluga;
    • Informiranje o proizvodima i uslugama agencije Happy travel;
    • Izvršavanje zakonskih obveza agencije Happy travel;
Za pojedine prethodno navedene svrhe, vršimo prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka na temelju Vaše privole.
Vaše podatke nećemo zadržavati duže nego što je potrebno da bismo ispunili svrhu za koju prikupljamo te osobne podatke, osim ako je to naša zakonska obveza.

Prosljeđivanje osobnih podataka trećim osobama
U procesu poslovanja i pružanja usluga, Happy travel u nekim slučajevima treba Vaše osobne podatke učiniti dostupnim trećim osobama, koje s Vašim osobnim podacima dalje postupaju kao voditelji obrade osobnih podataka, kao što su:

 • Smještajni objekti
 • Ugostiteljski objekti
 • Osiguravajuća društva
 • Pružatelji usluga događanja – prodaja ulaznica za različite događaje
 • Autobusni prijevoznici
 • Organizatori kongresa radi potreba uplate kotizacije
 • Nadležna tijela provođenja zakona   

Web stranica www.happytravel.hr sadrži linkove na druge web stranice kojima ne upravlja. Te web stranice imaju vlastite izjave o zaštiti podataka.

Vaša prava u vezi zaštite osobnih podataka
U odnosu na Vaše osobne podatke koje prikupljamo i obrađujemo, na temelju važećih propisa s područja zaštite osobnih podataka imate sljedeća prava: ako želite pristupiti, ispraviti, ažurirati ili zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka, ili prigovoriti na proces obrade podataka, tražiti od nas da ograničimo obrađivanje Vaših osobnih podataka ili zahtijevati njihovu prenosivost, to možete u bilo kojem trenutku putem kontakta:

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Happy travel, obrt za turističke usluge, vl. Sunčana Dundović i Ivana Ličanin Dumenčić

31000 Osijek, Ilirska 99

info@happytravel.hr

 

Ako smo osobne podatke prikupili i obradili uz Vašu privolu, možete ju povući u svakom trenutku. Povlačenje Vaše privole neće utjecati na legitimnost svake obrade prije Vašeg povlačenja privole, niti će imati utjecaj na obrađivanje Vaših osobnih podataka koje se provode u skladu s zakonskom osnovom obrađivanja.  
 

Zadržavanje osobnih podataka
Happy travel čuva Vaše osobne podatke do isteka razdoblja od maksimalno dvije godine od trenutka prestanka ugovornog odnosa između Vas i nas, ovisno o okolnostima konkretnog slučaja, osim ako dulji vremenski period čuvanja osobnih podataka nije određen važećim nacionalnim ili europskim propisima. Happy travel neće čuvati Vaše osobne podatke duže nego što je to nužno i zakonito te će ih obrađivati isključivo u svrhe za koje je navedene podatke prikupio.

Kontakt za upite i podnošenje prigovora
Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbu na ovu Izjavu o zaštiti osobnih podataka ili na korištenje Vaših osobnih podataka, možete nas kontaktirati putem pošte ili e- pošte na:
    • Happy travel turistička agencija
       Sjedište: Ilirska 99, 31000 Osijek
    • Službenik za zaštitu podataka u agenciji Happy travel:
       info@happytravel.hr
       Mobitel  +385 91 603 9083

Ukoliko niste zadovoljni našim odgovorom ili smatrate da je došlo do povrede Vaših osobnih podataka ili kršenja Vaših prava, imate pravo obratiti se i nadležnom nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka, www.azop.hr.

Ažuriranje Izjave o zaštiti osobnih podataka

Happy travel redovito dopunjava ovu Izjavu u skladu s promjenama i novostima na temelju važećih propisa te osigurava da je najnovija verzija Izjave dostupna na www.happytravel.hr.
U slučaju značajne promjene sadržaja Izjave koja može bitno utjecati na Vaša prava, slobode ili interese, bit ćete izravno obaviješteni. Na vrhu ove Izjave prikazan je datum posljednjeg ažuriranja.

  Uvjeti - Sve