Tvrđa

Kroz burnu prošlost grada na Dravi od Murse do Essega pa sve do vremena turske vladavine dolazimo u vrijeme kada su austrijske vlasti nakon pobjede nad Turcima počele sa radovima na osnaživanju oštećene turske vojne utvrde.

Početkom 18. stoljeća službeno su počeli radovi na vojnoj utvrdi, današnjoj Tvrđi. U to vrijeme Tvrđa je bila vojno, gospodarsko, kulturno i upravno središte grada Osijeka. Zgrade u svojoj arhitekturi imaju elemente baroka te su jedne od najočuvanijih baroknih građevina u Hrvatskoj.

Šetnja Tvrđom vraća nas u prošlost svojim prekrasnim pročeljima, trgovima i spomenicima. Male kamene ulice i stare lampe noćnu šetnju učiniti će jedinstvenom i nadasve romantičnom. Okružena parkovima i na sjevernom dijelu šetnjicom i Dravom svakom putniku daje mogućnost za uživanje i odmor. Posjet jednom od dva muzeja, Arheološkom muzeju i Muzeju Slavonije dati će vam zaokruženu sliku o povijesti grada i njegovog šireg područja.

Uz stručno vodstvo uživati ćete u pričama koji će vam na slikovit način opisati svakodnevnicu starog grada gdje gotovo svaka zgrada ima svoju priču.

  Blog - Sve